tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kalvosinnapit hylsyistä

Erilaista hylsykorua miehelle!

Aamulla kuuntelin radiota, jossa ihasteltiin hylsyistä tehtyjä kalvosinnappeja. Muistelin, etten tänne ole omia tuotoksiani vielä jakanutkaan, joten tässä tulee!

Korut ovat valmistettu suomalaisista Nammo Lapuan valmistamista pienoiskiväärin (.22) hylsyistä. Kolmella hylsyllä kalvosinnappiin saa jo kokoa ja näköä. :)

Kaikissa käyttämässäni hylsyissä näkyy hylsyn pohjassa pieni iskurin jälki, joka kertoo hylsyn uusiokäytöstä. 


Hylsykoruja on saatavilla eri kaliibereista! On myös mahdollista, että korut valmistetaan juuri sinun  ampumista hylsyistä, joilla koruun saadaan kulkemaan muisto mukana ampumahetkestä. :) Saatavilla hopoituna ja kullattuna.

~ Miia
//

Cufflinks and tiepins made of re-used catridge shells. Finnish Nammo Lapua cartridges. Gold- or silverplated.

torstai 26. maaliskuuta 2015

Hylsykorujen tarina jatkuu!


Hei, 
Pitkä aika on taas kulunut tänne päivittämisestä, mutta se ei tarkoita ettei pienellä pajallani tapahtuisi! :) 

Viime kevään tavoin suurin työni on ollut hylsykorujen valmistaminen ampumahiihdon merkeissä. Tällä kertaa hylsykorut pääsivät myös ampumahiihto -fanien ulottuville, kun sain mahtavan tilaisuuden saada hylsyistä valmistettuja koruja Joensuulaiseen Kelloliike Ilmakankaalle myyntiin ampumahiihdon maailmanmestaruuskisojen ajaksi! 

Viime vuonna ampumahiihdon maailmancupin kisoissa tekemäni hylsykorusarjat olivat Kontiolahden Ampumahiihtostadionilla järjestetyissä kisoissa sekä pakintoina, että liikelahjoina. 

Korut valmiina lähtöön!
Kahden hylsyn hopeoitu korvakoru.
Tältä Ilmakankaan ikkunassa näytti! 


Hylsykoruja, mitä kisojen jälkeen on vielä myymättä, löytyy vielä muutaman päivän ajan Ilmakankaalta! :) Jos sopivaa mallia ei enää ole jäljellä, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse laakkonen.miia[at]gmail.com

~

Had my cartridge jewelry been sold at Joensuu at the time of Biathlon World Championships 2015. Last year in world cup my designs were given as trophies and business gifts, but this year these re-used cartridges were for everyone to have! If you missed out from the sale and wish to get for example earrings or necklaces, you can contact me via laakkonen.miia[at]gmail.com


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Palkintohuumaa

 Hei!

Viikonloppuna pitkä projekti sai päätöksen, kun tekemäni palkintokorusarjat jaettiin ampumahiihdon maailmancupin osakilpailuissa Kontiolahdella.

Kalvosinnappeja menossa hopeointiin ja kultaukseen.
Cufflinks ready to be silver or goldplated.
 Palkintokoruja ja liikelahjoja olen pienellä pajallani tehnyt tiiviisti muutamien kuukausien ajan. Kymmenet mekanismit ovat etsineet paikkojaan hylsyjen pinnoilla.  Palkintokorut on valmistettu käytetyistä ja kierrätetyistä hylsyistä. Jokaisessa kokonaisessa hylsyssä ja hylsyistä sahatuista kanta-osista näkyy iskurin jättämä jälki selvästi. Ajatus oli saada ampumahiihtäjille korumuotoiset palkinnot, jotka liittyvät läheisesti lajiin. :)


Yksi miesten sarjoista, riipus ja rannekoru.
One of the mens sets.
Tyytyväinen palkittu ja tekijä!
Palkintopallilla monet kurkkivat saatuun korurasiaan. :)

Projekti oli suurin sarjatyöni koskaan. Räväkkä aloitus tuoreelle muotoilijalle! :)
Pieni juttu myös Kontiolahden Urheilijoiden kotisivuilla: http://www.kontiolahtibiathlon.com/fi/maailmancupissa-ainutlaatuisia-palkintoja-hylsyista/


Yksi palkintosarjoista.
One of the trophysets.

Tästä on hyvä jatkaa valmistuneella pajalla töitä. :)

~ Miia

//

Trophyseries made from recycled cartridge shells for Biathlon world cup at Kontiolahti, Finland. Small story about the jewelry at Kontiolahti eventmagazine "Heart in Biathlon". http://www.kontiolahtibiathlon.com/at-content/uploads/2014/03/eventmagazine_biathlon_15_3_2014_web.pdf

tiistai 21. tammikuuta 2014

Kuulumisia ja suunnitelmia

Hei lukijat ja vierailijat!

Aurinkoista kevättä ja terveisiä työpöydän ääreltä!

Täällä hiljaisuuden takana tapahtuu.. Valmistuin keväällä 2013 jalometallimuotoilijaksi ja opinnäytetyön myötä on ollut sellaista positiivista pyöritystä, etten ole edes kerinnyt tänne päivittelemään!

Muotoiluakatemian aikana aloitettujen ja jatkettujen projektien takia päädyin perustamaan toiminimen ja työpajan :) Nyt keväällä olen tekemässä merkittävää projektia opinnäytetyöhöni liittyen, mutta siitä paljastan lisää kun työ pääsee päivänvaloon.

Hektisen kevään jälkeen kuitenkin palaudun takaisin asiakastöiden pariin, joten ideoita ja ajatuksia voi aivan samalla tavalla lähettää kuin opintojen aikanakin. Tekeminen ei valmistumiseen loppunut!

Palaan pian kuvien kanssa asialle :)


~ Miia

maanantai 23. syyskuuta 2013

Kihlasormukset

Tein siskolleni ja hänen miehelleen heidän suunnittelemansa kihlasormukset. Suunnitelma oli, että sormusten kuviointi olisi yhteneväinen, mutta olisi rouheampi miehen sormuksessa ja sirompi naisen sormuksessa. 

Kuvioksi pariskunta valitsi 'rihlat', jotka kiertäisivät koko sormukset.


Sormukset valmistettiin hopeasta. Sormusten profiili on puolenkuun muotoinen, joka on tasainen sormen puolelta ja pyöreä ulkopuolelta.
 

Tästä kuvasta näkyy hyvin, että miehen sormus on hieman korkeampi ja leveämpi profiililtaan, kun naisen sormus matalampi ja sirompi. Miehen sormusta kiertää tiheämmin syvät urat, kun naisen sormuksessa uria on vähemmän ja ne ovat matalammat. 


Pariskunnan sormukset käytössä. :) 

Hopea 925.

//

Engagement rings made from sterling silver.  Rings share the same design and profile, but womans ring is more petite than mans.

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ammus avaimenperäksi

Sain asiakastyönä mielenkiintoisen projektin muuntaa ammus avaimenperäksi. Työstettäväksi materiaaliksi sain messinkisen hylsyn ja kuparisen luodin. 


En halunnut juottaa kiinnityslenkkiä kantaan tekstien päälle, enkä hylsyn sivuille tasapainon säilyttämiseksi. Päädyin poraamaan hylsyn kannan läpi reiän, josta pujotin paksusta messinkilangasta tehdyn lenkin niin, että se ankkuroitiin hylsyn sisälle. Lenkissä on muutama milli liikkumisvaraa hylsyn sisälle.


Hylsyn pinta on mattaharjattu. Jätin käytöstä kertovia kolhuja ja naarmuja hylsyn pintaan, jotta lopputulos olisi hieman rouheampi. Luoti on kokonaan kiillotettu vastapainoksi mattaharjatulle pinnalle. 


Lopuksi hylsyyn kaiverrettiin omistajan nimi. :) 


//

Keychain made from brass cartridge shell and polished copper bullet.  
Engraved name on the shell.



maanantai 22. heinäkuuta 2013

Solmiolle

Solmioneula

Asiakkaalle tehty solmioneula, jossa ideana on minimalistinen monitasoisuus. Tasot on tehty skrympatusta, eli sultetusta, hopealevystä. Sulattamalla hopeaa sen pintaan saa erityisen kuvion. 

Solmioneula on sivuilta kiillotettu, mutta pinta on satiinimatattu.



//

Tieclip, 925 silver. Matte finishing.